Open

Optimizacija

Več tal iz enega gozda.

Sodobna Bolefloorjeva tehnologija za optimizacijo omogoča varčevanje z naravnimi viri. Iz debel je možno izdelati večjo talno površino, kot s klasično tehnologijo. Izdelek ni le privlačen na oko, temveč je tudi okolju prijazen.

 

 

Nizozemsko podjetje Bolefloor je v sodelovanju s finskim podjetjem za avtomatizacijo in inženiring, tremi podjetji za razvoj in izdelavo programske opreme, v kooperaciji z Inštitutom za Kibernetiko na Tehnološki univerzi v Talinu, izdelalo posebno tehnologijo s katero je možno ohraniti krivine lesa in jih povezati v pod brez ravnih linij.

Sliši se seveda bolj enostavno, kot je v resnici. Sistem mora preračunati najbolj učinkovit razrez iz posameznih desk, ter jih povezati med seboj kot sestavljanko. Vsaka deska je enkratna, tako kot drevo, iz katere je bila narejena. Niti dve deski v Bolefloorjevih podih nista enaki. Bolefloor pravzaprav ni omejen le na tla – tehnologija omogoča tudi izdelavo Bolefloor sten, stropov in pohištva. Ko pustimo domišljiji, da gre svojo pot, je možno prav vse.

 

line